fredag 9 oktober 2015

Choklad- och kokoskaka


Receptet kommer från Ulriksdals trädgårdscafé. Det var från början dubbla satsen och avsett för en långpanna men Fikajouren valde att halvera receptet och använda en mindre form. Fikajouren har använt en form som är 28X19 cm då blir kakorna höga och fina. 


Ingredienser till chokladbotten:

150 gram smör
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 kryddmått salt
1 dl kakao
2 dl vetemjöl

Ingredienser till kokosglasyren:

50 gram smör
1 dl strösocker
1 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
175 gram riven kokos

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker, blanda ner vaniljsocker, salt och sikta ner kakao. Häll ner det smälta smöret och sikta ner vetemjölet.

Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.



Rör under tiden ihop glasyren i en kastrull på spisen. Smält ner smör, socker och grädde. Rör ner sirap och kokos till en tjock smet. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 8-10 minuter tills kokostäcket fått en gyllenbrun färg.




Hur många personer kakan räcker till är alldeles upp till hur stora eller små bitar man skär upp!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar