måndag 18 juli 2016


Nötmarängtårta


Ugnstemperatur: 175 grader
Ingredienser:

175 g hasselnötter
2 ägg
2 dl strösocker

Till formen:
1 msk smör
2 msk ströbröd eller kokos 

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pulverkaffe
kakao att pudra över
olika sorters bär


Tillagning:
Mal hasselnötterna i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner nötterna i äggblandningen. Fördela smeten i en ordentligt smord och bröad form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter eller klä in en form med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 20-25 minuter. Ha koll på kakan när den börjar bli färdig på ytan. Kolla under "täcket" och känn efter om den är färdig. Lägg på folie om det behövs och grädda lite till. Låt svalna. Skär gärna med en kniv under botten innan fyllningen läggs på. Det går sönder lite men det gör inget, det syns inte senare.


Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel och rör ner i grädden. 
Bred över grädde och pudra med kakao med hjälp av en tesil. Garnera med hallon, jordgubbar eller
andra goa bär. Färdig!



Nu kan du njuta!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar