måndag 26 januari 2015

Banankaka

Har du övermogna bananer och inte har någon i närheten som älskar övermogna bananer så är denna kakan perfekt.


75 gram smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 gram vit eller mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält fettet och låt det svalna. Blanda med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananer och blanda ner i smeten. 
Hacka chokladen. 
Blanda mjöl, choklad, bikarbonat och vänd ner i smeten. 
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. 


Häll i smord och bröad form med löstagbar botten. 
Grädda i 30-40 minuter i 175 grader. Kakan ska vara knappt klar i mitten när den är färdig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar